Mindenkinek van egy meséje és egy piros szemüvege – A Játékkészítő

 

Film vagy színház ez? Valójában mindkettő. Színpadi produkció filmre vett változata, s bár nem állítom, hogy az élő játék varázsával bármikor is felérhet egy felvétel, most mégis sikerül megközelíteni azt.
Egy klasszikus felépítésű mese, több ismerős szereplővel, mégis teljesen új történet, rengeteg zenével és tánccal.

jatekkeszito1A történet szerint a “hagyományos” mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videojáték-készítő mestert, hogy belőlük is videojáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől is, aki mindent tud a videojátékokról. Peti (Bauer Gergő) ezzel egy furcsa mesevilágba csöppen, ahol először találkozik Malaccal (Szabó Győző), aki szintén a Játékkészítőhöz készül. Peti vele marad, és együtt indulnak a kalandra. Izgalmas utazás ez, mely során újabb és újabb érdekes helyszínekre keverednek hőseink. A helyszínek változását gyakran színpadra vetített látványos grafikai megoldások teszik zökkenőmentessé és a néző számára érthetővé.
A jelmezek ötletesek, színesek, mesébe illőek.
A színes karaktereket megformáló színészek között bőven találunk közismert előadókat, zenészeket (Stohl András, Kamarás Iván, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, Vastag Tamás, Radics Gigi stb). A Petit alakító fiatal színész – Bauer Gergő – hiteles játéka sem marad el neves társaié mögött.
A különböző kalandoknak külön-külön is megvan a maga tanulsága, az alkotóknak ezzel együtt sikerült fantasztikus egésszé gyúrni a történetet. A szereplők mindegyike érdekes egyéniség, akik egy-egy helyszínnek maguk is főhősévé válnak.
A Játékkészítőhöz tartó utazás során újabb szereplők csatlakoznak Petihez és Malachoz, akik hanyagolva érzik magukat és mind a mai korban is izgalmas, érdekes hősök szeretnének lenni. Észre sem veszik, hogy már a megérkezés előtt barátaik megsegítésére tett igyekezetük, a jó szívük és képzelőerejük által azzá válnak.
És maga a Játékkészítő? Az ő karaktere is kifejezetten érdekes, de róla most nem rántom le a leplet, maradjon meg ez az izgalom a mozizásra! Annyit viszont elárulok, hogy a helyzet végső megoldásában a képzelet és a bátorság is nagy szerepet játszik.
A film 6 éven felülieknek szól. Talán a legkisebbek nem teljesen értik a produkcióban elrejtett apró poénok mindegyikét, ennek ellenére egy klassz kalandot élhetnek át a filmvásznon keresztül.

S hogy mit tanácsolok neked, kedves Olvasó, akárhány éves is vagy? Nézd meg a filmet, válj hőssé, és meséld ki magad a játékból!

rank10-8u

 

A film Mafab.hu adatlapja: A Játékkészítő

 

 
 

Comments

comments

You may also like...

Hozzászólás