Így ne legyünk szinglik

 

Eredetileg még Valentin-napra kaptunk egy újabb szingliknek szóló filmet. Gondolták, örülni fogunk neki. A helyzet az, hogy köszönjük, de nem kellett volna. Tényleg nem.

Kezdem azt hinni, hogy a Valentin-napot valaki nagyon utálja Hollywoodban, vagy inkább a párokat, akik rózsaszín ködbe burkolózva, izgalommal várják azt, és igazából velük akarnak kitolni a filmkészítők, de arra nem gondolnak, hogy ezzel a hozzáállással mindenkivel rosszat tesznek, legyen akár szingli, akár párkapcsolatban élő. Az előző évben gyakorlatilag az arcunkba tolták a Szürke ötven árnyalatát, (ami azóta is fájó emlék sokunk lelkében, és igen komoly, minőségi filmekből összeállított terápiasorozatot igényel a feldolgozása), aminek valamiért folytatása is lesz, hogy tovább kínozzanak bennünket. Szerencsére nem kötelező megnézni, és legyetek bármilyen kíváncsiak is rá, tényleg ne tegyétek! Ezt követően az idei nagy szerelmes ünnepre egy újabb igénytelenséggel sikerült előrukkolni, ez pedig a Hogyan legyünk szinglik.

hogyanlegyunkszinglik_1A történet szerint Alice (Dakota Johnson, igen…) kitalálja, hogy ő szívesebben élne egyedül, mint a pasijával, mert nem tudja elképzelni, hogy az milyen lehet, ezért szünetet rendel el, és felköltözik New Yorkba a nővéréhez, Meghez (Leslie Mann). Meg szülésznő létére még sohasem szült, nincs is senkije már jó ideje, és egyszer csak megfogan benne az elhatározás, hogy kéne egy gyerek, ezért beültet magába néhány hímivarsejtet, és összejön a terhesség. Közben persze találkozik élete szerelmével, éppen amikor már nem is számít rá. Alice munkatársa, Robin (Rebel Wilson) bevezeti a tapasztalatlan lányt a New York-i éjszakába, megtanítja neki, szerinte hogyan viselkednek a szinglik, hogyan csapják el magukat esténként, kötnek ki valakinek az ágyában, és gyűrik le a másnaposságot reggel munkába menet. Fantasztikus tanácsokkal lát el bennünket ez a mozi. De ott van még Lucy (Alison Brie), aki számos társkeresőre felregisztrált, mert meg van győződve róla, hogy ezek az oldalak az algoritmus alapján majd megtalálják neki élete párját. Láthatjuk, hogy már az alapsztori is mennyire gáz, és akkor még nem láttuk magát a filmet.

Szerencsétlen Dakota valamiért csak ilyen bűn rossz szerepeket kap, pedig biztos van benne több is, de ez így nem igazán mutatkozik meg. Bízom benne, hogy előbb-utóbb valaki megkegyelmez neki, és végre láthatjuk egy vállalható szerepben is. Robin karaktere botrányos, a csaj vérciki, ha ilyet láttok, meneküljetek, mert nem csak magát, de titeket is le fog járatni mások előtt. Biztos sokat lehet tőlük is tanulni valamit pasizás terén, csak attól függ, miben szeretnétek fejlődni… A többieket hagyjuk is. A történet sorra valószínűtlen helyzetekbe sodorja a szereplőket. Például nem tudom, hogy egy teltházas bárban az éjszaka közepén mikor van ideje a pultosnak a táncparkett közepén lassúzni, vagy állandóan a pajtásaival trécselni. De nyilván szükség volt rá, hogy ott legyen közöttük, ezért eltekintettek ettől az apróságtól. Továbbá az is logikátlan, hogy egy dúsgazgad csaj pusztán azért jár be dolgozni egy cégbe, hogy ott összeismerkedjen az új lánnyal. De akkor hogyan tudattuk volna meg, mi az igazán szingliség?

A filmben összesen egy jó poén van, de az is csak a vége felé, addig el kell szenvedni a többi erőlködést, és a felszínes szereplők vergődését. Persze nem csak a nők, a pasik is lebutított jellemek, sztereotip figura az összes, ahogy kell egy ilyen mélységű filmben. Állítólag ez a mozi abban különbözik a többitől, hogy nem arra fókuszál, hogyan találja meg az összes csaj a nagy Őt, hanem az addig előttük álló, egyedülállóként töltött időszak maximális kiélvezésére bíztat. Remek.

Senkinek sem ajánlom ezt a filmet, mert időpazarlás. Nem az a legnagyobb baj vele, hogy unalmas és értelmetlen, hanem az, hogy összeegyeztethetetlen a valósággal. Senki se vegye alapul az ilyen filmeket, és a legkevésbé se tekintse követendő példának!

 
rank10-5
 
A film adatlapja a Mafab.hu-n: Hogyan legyünk szinglik (How to be single) 2016
 

 
 
 

Comments

comments

You may also like...

1 Response

  1. 2016-06-18

    […] Így ne legyünk szinglik […]

Hozzászólás