„Állati megasztár” – Sing!

 

Ki ne szeretné a tehetségkutató műsorokat, ahol kivételes képességgel rendelkező embereket ismerhet meg a való életből és figyelheti, ahogy ismeretlenekből világhírűvé válnak? És ha mindez nem emberekkel, hanem állatokkal történik? A kiskedvencek titkos élete, a Gru és a Minyonok alkotói egy olyan világba kalauzolnak el, ahol a Zootropoliszhoz hasonlóan az állatok emberi értelemmel és civilizációval rendelkeznek és ahol egy énekverseny van készülőben….

A történet szerint Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista, akinek élete szerelme és értelme a színház, sajnos azonban produkciói rendre megbuknak. A színház a csőd szélén áll, munkásait fizetni nem tudja és minden nap bujkálni kényszerül a bank megbízottja elől. Látva, hogy élete álma és édesapja öröksége az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezni a világ legnagyobb énekversenyét.

hero_Sing-2016

Buster ezért meghallgatást tart, ahová a hatalmas mennyiségű pénznyeremény miatt özönlenek az állatok. A sok tehetségből végül Buster hat versenyzőt választ ki: egy egeret, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefántot, akinek hatalmas tehetségétől csak a lámpaláza nagyobb; egy túlhajszolt édesanyát, aki nem kevesebb, mint 25 kismalacot gondoz; egy énekelni nem tudó, de annál kihívóbb külsejű malacot, egy ifjú gengszter gorillát, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sült (aki bevallom a kedvencem volt a karakterek közül). Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket. A történet a semmiből érkező és az életükön változtatni kívánó állatok szemszögéből kerül bemutatásra, amely azonnal magával ragadja a nézőket. Nagyon élvezetes a több különböző stílust képviselő előadó, a John Legend dalokat dúdoló gorilla, a Frank Sinatra korát visszahozó egér, a lágyabb dallamokat előadó édesanya és a Janis Joplin reinkarnáció tarajos sül fejlődésének és produkcióinak figyelemmel kísérése.

A mese a stúdiótól megszokott kiváló grafikával készült és impozáns szinkrongárdát is összehívtak a produkcióhoz, többek között Scarlett Johansson, Reese Witherspoon, Matthew McConaughey, Seth MacFarlane, John C. Reily is közreműködtek az alkotásban.

Különösen a fülbemászó zenék és a felnőtteknek is izgalmas és fordulatos történet teszi az Énekelj!-t az idei év egyik legjobb animációs filmjévé, amelyet meglátásom szerint csak Zootropolis szárnyalt túl. Mindenkit arra biztatok tehát, hogy kiskorúval vagy nagykorúval egyaránt irány a mozi egy tartalmas, dallamos szórakozásra az állati megasztárokkal!

 

 

A film adatlapja a Mafab.hu-n: Énekelj! – Sing! (2016)

 
 

Comments

comments

You may also like...

Hozzászólás